Мисия на платформата

февруари 26, 2020

Martin

Мисия на платформата

Колко пъти сме чували думите „не е моя работа“ или „защо точно аз“? Да предложиш помощ, без да чакаш нещо в замяна – изглежда глупаво, нали? Ние обаче вярваме, че социалната ангажираност е не просто добродетел – тя е отговорност. 

Като представители на младото поколение, пред нас стои задачата да построим едно красиво и сигурно бъдеще. Ние не искаме да бягаме от нея. Затова създадохме доброволец.com. С тази платформа се надяваме да напомним на хората в България, че живеят в общност, да ги подтикнем към лична социална отговорност и да ги приобщим към идеята „да помагаш доброволно“.

Искате да станете доброволец, но не знаете как да го направите? С доброволец.com ще можете да намерите и да се включите в онази инициатива, която най-добре пасва на вашите интереси – без значение дали се провежда от организация или от индивидуално лице. 

Или може би вие се нуждаете от доброволци за своя нов проект? Платформата ще ви свърже с усмихнати и готови да помогнат хора из цялата страна.

Ами ако се притеснявате, че нямате доброволчески опит? Или ако имате такъв и искате да предадете някой ценен урок, който сте научили? Във форума на платформата ще можете да общувате свободно с други доброволци из страната, да задавате въпроси, да обменяте идеи, да давате съвети и да споделяте своите преживявания.

Ключов принцип за платформата е лесното общуване между двете страни на една доброволческа кампания. С опита си сме установили, че понякога проблемите в организирането на дадена инициатива произлизат не от липсата на желание, а от неефективната комуникация между тези, които желаят да помогнат и тези, които биха искали да им се помогне. Чрез директната връзка, която доброволец.com осигурява, доброволците ще получат информация от първо лице за това каква работа се очаква да вършат, а другата страна ще може да се запознае с тях по-добре преди да ги ангажира официално.Дълготрайната цел на доброволец.com е да разпространим идеята за доброволчеството, да създадем национална доброволческа мрежа и да предадем вдъхновението за това „да правиш добро и да бъдеш добър всеки ден“. Надяваме се така да оставим един значим пример след себе си и да стимулираме повече хора бъдат социално активни.

Как възникна идеята?

Ние сме ученици, зрелостници от Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски”, известна с множеството си заслуги и спечелени състезания в сферата на науките. Ние обаче се

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll Up